› 
Oddset - den lange, hvordan spiller man

Oddset - den lange, hvordan spiller man

Oddset - den lange, find mere information om hvordan man spiller og hvordan det hele egentlig fungerer

Hvad er oddset - den lange, og hvordan spilles oddset

Oddset i sig selv, er som navnet siger – noget med odds på. Det kan være mange ting, men hovedsageligt er det sport kampe af den ene eller anden form – hvor Danske Spil sætter odds på de enkelte udfald af kampen.

At oddse (eller spille oddset) er egentlig at indgå et væddemål, og det foregår i langt de fleste tilfælde på sportsgrene som eksempelvis fodbold, ishockey, basketball og håndbold.

Hvornår kan man senest spille oddset?

Odds sættes i langt de fleste tilfælde før kampen starter, og spillet slutter i langt de fleste tilfælde ved kamp start. En undtagelse kan være spil hvor man spiller på ”Hvem er den næste til at score i kampen” - og disse odds er oftest ret høje. Her kan man spille Hjemmehold (1), Ikke flere mål (X) eller udeholdet (2).

Tre forskellige udfaldstyper

Udfaldet kan enten være Hjemmehold vinder (1), Uafgjort (X) eller at udeholdet vinder (2). Udehold og hjemmehold er så ikke nødvendigvis ude- og hjemmehold, men kan også – eksempelvis i en skak turnering, bare være det hold/spiller der står nævnt først. Her vil man så sætte et kryds i odds ved 1 hvis man mener at den først nævnte spiller eller hold vinder.

Man kan ikke altid spille på uafgjort

I nogle tilfælde, eksempel ved et finale spil i fodbold hvor der skal findes en vinder, kan man ikke spille på uafgjort – da der skal findes en vinder, uanset hvor langt tid det tager.

Spil med handicap

I enkelte tilfælde vil der gives en negativ start score på oddsene – et eksempel kan være hvis FC Midtjylland spiller en venskabskamp mod Liverpool på FC Midtjylland hjemmebane (FC Midtjylland // Liverpool) – og Liverpool har så store odds for at vinde – samt er storfavorit, vil man kunne tildele Liverpool en score på minus ét fra start – hvilket vil betyde at Liverpool skal vinde med to mål overskud før den i oddset ses som vundet. Et oddset eksempel på kampen vil så eksempelvis være:

FC Midtjylland // Liverpool : 1-3 (her er et kryds i 2 korrekt oddset)
FC Midtjylland // Liverpool : 0-1 (her er der faktisk uafgjort)
FC Midtjylland // Liverpool : 1-1 (her har FC Midtjylland vundet kampen)

Hvordan udregnes odds egentlig i oddset?

Odds udregnes ved at Danske Spil ser på sandsynligheden for at de forskellige hold vinder, og derefter dividereres sandsynligheden med 91 som er Danske Spils udbetalingsprocent på indskudende. Et eksempel kan være at sandsynligheden for udfaldet af en fodboldkamp, at det er 1) 60,4 %, 2) 30,2 % og 3) 9,6 %, her vil oddsene blive 91 / 60,4 = 1,51 for hjemmehold, odds 3,01 for uafgjort og odds 9,48 for at udeholdet vinder.

Hvordan spiller man så på ”Den lange” i oddset?

Man kan enten spiller ”Lige på” - svarende til en lynlotto eller en almindelig kupon i lotto – eller man kan spille et systemspil i den lange.

Hvis man vælger at spille ”lige på”, skal man vælge en kombination af kampene som man vil spille på, man kan minimum spille på to kampe, og maksimum på otte. På omkring halvdelen af ugens 512 væddemål der offentliggøres i to etaper – altså to gange om ugen á 256 kampe, er det dog tilladt at spille på kun en enkelt kamp.

Eksempler på hvad odds kan være:
Har du spillet på to kampe med odds 2.31 og 4.51 bliver dine odds hvis du vinder altså 10,4181 Maksimal odds er 3.000. Men: Hvis du har oddset på en kamp på den lange, og du har valgt forkert, vinder du ingenting.


						
					
Vidste du at...
Du skal spille 8.347.677 rækker i lørdags lotto, for at være 100 % sikker på du rammer de syv rigtige. (Pris: 33.390.708 kroner)

LottoStat.dk ejes af Modified Solutions ApS

Modified Solutions ApS
Att.
Livøvej 25B
8800 Viborg

© 2010 - 2024 Modified Solutions ApS

Andre interessante sider fra os
Snup.nu overvåger handelssider
Eurojackpotten

Spiller du for meget? Få hjælp ved Center for ludomani

Stem her
Navn: Jørgen Juel fra Risskov Dato 24-11-2013. Stemme: 5 ud af 5 Kommentar: Mange tak for en fed forklaring af hvordan oddset egentlig virker Type: url Oddset - den lange, hvordan spiller man
Ansvarsfralæggelse:
Oplysningerne på LottoStat.dk leveres "som de er" og "som de kan erhverves" uden nogen garanti eller repræsentation, enten udtrykkeligt eller underforstået, herunder, men ikke begrænset til, underforståede garantier for salgbarhed, egnethed til bestemte formål eller ikke-krænkelse. På godt dansk: Jeg vil ikke stilles til ansvar hvis du finder en fejl på siden..

Denne side har ingen ansvar for spil eller lignende. Hvis du har specifikke private spørgsmål der berører spil på Danske Spil A/S, bedes du kontakte Danske Spil A/S's kundeservice.