Informationer om Lotto!


Nyttig information om lotto spillet

Information om lørdags-, onsdags lotto & EuroJackpot vindertal


Denne sektion indeholder diverse informationer om lørdags-, onsdags lotto, joker og eurojackpot · toppen af siden

Hvis du klikker et link i denne oversigt ovenfor, vil du hoppe til den sektion i svarene der besvarer den underdel af informationen.

Forslag til lørdags- og onsdags lotto

Jeg har lavet en statistisk underside til lørdags lotto og en til onsdags lotto – der er helt gratis – og er baseret på hvor ofte de enkelte lotto kugler bliver udtrukket. Eksempelvis hvis lotto tallet 18 er udtrukket 34 % af gangene (18 trækninger ud af 52) i de sidste 52 uger, men lottotallet 06 kun er udtrukket 7 % (4 trækninger ud af 52) - hvilket lørdags- eller onsdags lotto tal ville du så spille på? Her taler vi om hele 52 lotto trækninger, og hvor ofte tallet egentlig er udtrukket.

Hvis alle de personer der påstår at lotto udtrækningen er tilfældig har ret, hvad gør så at der er store procentmæssige udsving? Hvad ville du selv helst spille på, en række statistisk beviselige lørdags og onsdags lottotal – der viser at de er gennemsnitligt oftere udtrukket end andre – eller ville du bare tro på at ”Alt er tilfældigt” i lotto?

Lotto topTil Informations oversigt

Gevinst udbetaling

Har du vundet i lørdags lotto, kan du allerede fra søndag klokken 12:00 få udbetalt din lotto præmie ved en af Danske Spil’s kiosker.

Hvis du har spillet lotto online – som jeg anbefaler alle at gøre af sikkerhedshensyn – bliver pengene automatisk overført til din NEM konto.

Har du vundet under 200kr i lotto, SKAL din kupon indløses indenfor 90 dage, ellers bortfalder præmien og går tilbage i puljen til andre spillere.

Har du vundet 200kr eller derover i lotto, kan du indenfor et år få din præmie udbetalt, kiosken SKAL udbetale din gevinst hvis du har vundet UNDER 2.000,- kroner, men har du vundet mellem 2.000 og 5.000 kroner kan kiosken sende dig til en bank for at få udbetalt pengene. Er selve lotto præmien OVER 5.000 kroner, skal den altid præmiesøges ved en kiosk (stadigvæk kun hvis du ikke spiller lotto online), og dernæst vil du med sikkerhed blive sendt i banken for at få pengene udbetalt.

Lotto topTil Informations oversigt

Historie

Lørdags lotto blev første gang spillet i Danmark den 7. oktober 1989.

Oprindeligt har lotterier og lotto sin oprindelse i den italienske by Genova, hvor man helt tilbage i det 15. århundrede trak tilfældigt lod om fem politiske poster blandt omkring 90 forskellige navne (Gid man gjorde det nu). Da disse lodtrækninger blev rigtigt populære – førte det til den idé at man udskiftede de 90 navne med 90 forskellige tal i stedet og her blev lotto født.

Dermed var lotto spillet 5/90 opfundet. Naturligvis blev det en stor indtægtskilde for de konger og fyrster der scorede kassen på det, for selvfølgelig havde de eneret på dette spil. Nu om dage er det store firmaer der står bag diverse lotto spil, som også scorer kassen – men i modsætning til dengang, går der en procentdel af overskuddet til nyttige formål (ihvertfald i dansk lotto).

Lotto topTil Informations oversigt

Hvornår er lørdags lotto resultaterne klar?

Normalt er lørdags lotto netop den af de tre lotterier udbudt af Danske Spil der er tilgængelig hurtigst, samtidig er det også det spil der spilles mest med i – til trods for at onsdags lotto oftest har en noget større pulje end lørdags lotto – og EuroJackpot har meget større puljer end dem begge til sammen.

Lotto tallene om lørdagen skulle gerne være klar her på den her side Lørdags lottotal – hver lørdag omkring klokken 18:30 til 18:45. Jokertallene vises på samme side, med prognose, og med en lidt mere og dybere forklaring om lørdags lotto.

Lotto topTil Informations oversigt

Kontrol af lørdags lotto?

Ved hver lotto trækning er der tre kontrollanter til stede fra SKAT, også kaldet spillemyndigheden.

Disse kontrollanter skal sikre sig at lotto spillet hver uge går rigtigt for sig, at der ikke er nogen der snyder, eller har udskiftet samtlige lotto kugler med tal 01.. Det kunne nu være meget sjovt... Kort sagt er spillemyndigheden for os som spilleres, garanter for at alting er okay – og der ikke bliver lavet noget fusk med lotto spillet.

Hvis lotto maskinen bryder sammen, er det også spillemyndigheden der skal sørge for at der med håndkraft udtrækkes enten alle eller de resterende lotto tal.

Lotto topTil Informations oversigt

Procenter udbetalt i lørdags- og onsdags lotto?

Danske Spil udbetaler 48 % af alle spillede kroner i lørdags- og onsdags lotto. Dermed sagt, når du spiller 100 kroner, ryger der 48 kroner tilbage i lotto puljen.

Det betyder OGSÅ at hver gang der er udbetalt samlet 4,8 millioner til spillerne – har de spillet for 10 millioner kroner i lotto.

Resten af pengene går til offentlig kontrollede støttede nyttige formål så som sportsklubber, handicappede, kunst og museer, forskning i sygdomme og mange andre ting.

Så selv når du IKKE har vundet i denne uges lotto, har du rent faktisk gjort en forskel for mange mennesker.

Hvis du er interesseret i at forbedre din egen udbetaling i lotto, vil jeg anbefale dig at se på mine forslag – det har forøget min egen præmie udbetalingsprocent fra de 48 % til omkring 85 %.

Lotto topTil Informations oversigt

Præmierne?

Præmierne i lørdags lotto ligger oftest i lejet 30 – 40kr for 4 rigtige, 5 rigtige fra 80 – 140kr, 6 rigtige fra 1.400-2.000kr, 6 rigtige og 1 tillægstal – omkring 120.000 kroner og syv rigtige kan være super variabel – men minimum er omkring 8.500.000 kroner.

Lotto topTil Informations oversigt

Sandsynligheden for at vinde i lørdags lotto?

Kort fortalt er chancerne i lørdags lotto:

Sandsynligheden for at vinde i lørdags lotto er relativ let at udregne - eller, det er sandsynligheden for at ramme plet og ramme syv rigtige lottotal.

36*35*34*33*32*31*30 = 8.347.677 rækker
1*2*3*4*5*6*7

Dertil kommer så, at der faktisk kun er 1,637 % af alle kombinationer, der udløser en lottogevinst - som så igen svarer til at hele 98,363% af alle rækker spillet , ikke indeholder en præmie af nogen slags.

Jeg har lavet et videosvar og en mere detaljeret forklaring på Hvad er sandsynligheden for at vinde i lørdags lotto?
Antal rigtige  Sandsynlighed (%)  Odds 
7 0,000012% 1:8.347.680
6+1 0,00043% 1:231.880
6 0,0024% 1:41.122
5 0,102 1:979
4 1,532% 1:65
I alt 1,637% 1:61

Lotto topTil Informations oversigt

Trumf i lørdags lotto
Trumf i lørdags lotto betyder ikke noget som helst, med mindre du har syv rigtige på din lotto kupon, og SAMTIDIG har den rigtige trumf på den selv samme kupon.

topTil Informations oversigt

Gevinstudbetaling i onsdags lotto

Når du har vundet i onsdags lotto, kan du allerede fra klokken 12.00 torsdag få din gevinst udbetalt i en af kioskerne.

Har du spillet online på Danske Spil – tager udbetalingen et par dage, men så er du også sikker på at din præmie bliver udbetalt og at du ikke får din kupon væk, vasker den i vaskemaskinen eller lignende.

Hvis din gevinst er under 200 kroner, og du har spillet på en gammeldags papir kupon, vil du have 90 dage til at få din gevinst udbetalt. Har du derimod spillet på Danske Spil, sker det som sagt automatisk.

Præmier op til 2.000,- SKAL kiosken kunne udbetale – selvom de naturligvis kan bede dig om at vende tilbage når de har skaffet pengene. Lotto præmier mellem 2.000 og 5.000 kroner kan kiosken vælge at udbetale, eller de kan sende dig til den nærmeste Danske Bank for at hente pengene der. Har du vundet over 5.000 skal du altid have pengene udbetalt i Danske Bank. Lotto kuponen skal dog ALTID præmiesøges ved en kiosk før du bliver sendt i banken – dog ikke når du spiller online.

Hvilket igen er en grund til at spille online, for jeg ved ikke hvor sikker jeg selv ville føle mig hvis jeg skulle stå i en kiosk med en lottokupon der var 5 til 130 millioner kroner værd – og stole på at ekspedienten ikke stak af med den.

Dog kan ekspedienten IKKE se at du har 5 millioner på din kupon, de kan KUN se du har 9.999 eller derover.

topTil Informations oversigt

Historie - onsdags lotto

Viking som det nu engang hed i starten, havde første spilledag den 17. marts 1993. Otte år senere blev spillet omdøbt til onsdags lotto. I starten af spillet var det kun Danmark, Norge, Finland og Island.

topTil Informations oversigt

Hvor trækkes onsdags lotto

Hver onsdag udtrækkes tallene i Hamar i Norge af Norsk Tipping, det sker under overværelse af kontrollanter på samme måde som i lørdags lotto.

topTil Informations oversigt

Hvornår er onsdags lotto tallene klar?

Onsdags lotto tallene er oftest klar og tilgængelige på denne side mellem kl. 19.45 til 20.30. Enkelte gange sker der fejl i dataoverførsel fra de andre lande til Norge, og derfor bliver udtrækningen af tallene udsat indtil alle lande har indsendt alle spillede rækker. Dette er også en kontrol af at et land ikke laver falske rækker efter tallene er udtrukket.

Udsendelsen af onsdags lotto trækningen på Danmarks Radio DR1 sker desværre først rigtigt sent om aftenen. Derfor er det meget hurtigere at hente tallene her på nettet, eksempelvis her på denne side – eller på min Facebook gruppe – hvor de også automatisk annonceres. Du kan OGSÅ gratis tilmelde dig min e-mail agent der automatisk sender en resultat e-mail ud til de tilmeldte der vil have onsdags lotto resultater.

Til Informations oversigt

Lande der spiller med i onsdags lotto?

I starten var det kun Danmark, Norge, Finland og Island der deltog i onsdags lotto, så kom Sverige til – og nogle år efter tilmeldte Estland sig også.

På nuværende tidspunkt deltager Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland, Letland, Litauen og Estland.

I superpuljen deltager dog kun Danmark, Norge, Island, Finland, Estland, Letland og Litauen.

Til Informations oversigt

Sandsynligheden for at vinde i onsdags lotto?

For at være sikker på at vinde i onsdags lotto, og vinde de seks rigtige - skal du i princippet spille en hel del lottorækker.

Der er nemlig 12.271.512 forskellige kombinations muligheder af tallene til onsdagen.

Udregnet således: ( 48*47*46*45*44*43 ) / (1*2*3*4*5*6) =12.271.512 muligheder.

Det vil sige, at spiller DU en onsdags lotto med ti rækker og faste tal hver uge, og onsdags lotto altid blev udtrukket en kombination af gangen – uden at samme trækning nogensinde gik igen, skal du i teorien spille onsdags lotto i 1.227.151,2 uger – eller omregnet til år: 23.599 år.

Hvis vi dertil regner hvor svært det er at ramme superpuljen, så skal du i teorien vinde onsdags lotto førstepræmien 8 gange før du rammer en gang med superpuljen – svarende til at du skal spille onsdags lotto i næsten 188.793 år for at ramme denne.

Du kan i princippet også omregne det sådan at hvis du spiller ti lotto rækker (der ikke er ens), så er din chance for at vinde i onsdags lotto – 1 til 1.227.151 – så små procenter kan jeg næsten ikke engang forstå…

Kort sagt, er det umenneskeligt svært at ramme de seks rigtige i lotto og samtidig vinde superpuljen. Derfor – spil lidt mere sikker og brug de lotto forslag jeg har lavet her.

Til Informations oversigt

Superpuljen i onsdags lotto?

Måden superpuljen udløses på, er at der hver uge trækkes ét tal ud af de 48 tal i onsdags lotto – eksempelvis er tallet nummer 14.

Hvis tallet 14 nu indgår i de seks rigtige vindertal, udløses superpuljen. Men gør den ikke det, så går superpuljen videre til næste uge.

Som jeg gennemgik ovenfor i Sandsynlighed, er der 12.271.512 forskellige kombinations muligheder i onsdags lotto.

Når der skal trækkes et tal, og dette ene tal skal indgå i 6 vindertal i onsdags lotto der udtrækkes af 48 tal– er sandsynligheden for dette 1/8 (6 vindertal / 48 mulige tal) – og dermed skal sandsynligheden ovenfor 12.271.512 ganges med 8 = 98.172.096

Det betyder i princippet, at hvis du spiller to rækker i onsdags lotto – er dine odds 1 / 49.086.048. Spiller du en lynlotto eller ti rækker på en anden måde, er dine odds omkring 1 / 9.817.209 for at vinde Superpuljen.

Men de kloge siger jo at nogen jo skal vinde...

Til Informations oversigt

Vikinglotto
Viking lotto resultaterne vil altid vises på DENNE side næsten øjeblikkeligt efter at tallene er trukket. De udtrukne tal er her omkring kl 19.45 til 20.30 og vises altså her før noget andet sted.
Vikinglotto resultater 17. juli 2024
Vikinglotto Vindertal:
29058
29078
29258
29328
29358
29418
Vikingtallet:
29048
Jokertal onsdag:
afventer trækning...
EuroJackpot vindertal
EuroJackpot vindertal vil opdates på denne side som Danmarks hurtigste. Vindertallene er klar mellem 23:00 - 23.30 hver fredag.

Eurojackpot resultater 19. juli 2024, uge 29
EuroJackpot Vindertal
281395
281895
282295
282695
283295
Stjernetal
281095
281195
Onsdags lotto lukker 24. juli 2024 kl. 18:00
Lørdags lotto lukker 27. juli 2024 kl. 18:00
EuroJackpot lukker 26. juli 2024 kl. 19:00

Lørdagens Lottotal
Resultaterne vil altid vises på DENNE side næsten øjeblikkeligt efter at tallene er trukket. Tallene trukket i lørdagslotto er her omkring kl 20.45 til 21.15 og vises altså her som en af de første steder.
Lørdags lotto resultater 20. juli 2024
Lotto Vindertal:
320118
320618
321318
321618
322318
322418
323618
Tillægstal:
321118
Jokertal lørdag:
5 - 0 - 1 - 2 - 2 - 2 - 7
Denne side er lavet af Lotto tips fra Lottostat.dk
Vidste du at...
Danske Spil udbetaler 48 % af de penge der spilles for i lørdags lotto. Læs mere

LottoStat.dk ejes af Modified Solutions ApS

Modified Solutions ApS
Att.
Livøvej 25B
8800 Viborg

© 2010 - 2024 Modified Solutions ApS

Andre interessante sider fra os
Snup.nu overvåger handelssider
Eurojackpotten

Spiller du for meget? Få hjælp ved Center for ludomani

Stem her
Brugerne har givet: Informationer om Lotto!
følgende stemme 4,8 ud af 5 baseret på 4 stemme(r)
Ansvarsfralæggelse:
Oplysningerne på LottoStat.dk leveres "som de er" og "som de kan erhverves" uden nogen garanti eller repræsentation, enten udtrykkeligt eller underforstået, herunder, men ikke begrænset til, underforståede garantier for salgbarhed, egnethed til bestemte formål eller ikke-krænkelse. På godt dansk: Jeg vil ikke stilles til ansvar hvis du finder en fejl på siden..

Denne side har ingen ansvar for spil eller lignende. Hvis du har specifikke private spørgsmål der berører spil på Danske Spil A/S, bedes du kontakte Danske Spil A/S's kundeservice.